Hayata Dair

Yılbaşı ile Noel'i birbirine karıştırmayın

Resim

Yılbaşı ile Noel'i birbirine karıştırmayın

Sizin Yılbaşınızla Noel Bayramınız ne güzel bir arada diye gelip yeni yıl mı Noel bayramımı kutlayacağını bilemeyen dostları aydınlatmak içindir bu yazım.

Noel Hristiyanlık tarihinin 24 ü 25 bağlayan gece kutlanır 25 de Noel bayram günüdür. Gerçekten de Mesih İsa o tarihte mi doğdu? Bu teologlar tarafından halen tartışılır, çünkü Mesih İsa doğduğunda Çobanlar dağda koyun otlatıyorlarmış, yani muhtemel bir bahar havası. Ancak Roma imparatorluğunun kutladığı bir bayram ve düzenlediği festivale nispeten, aynı tarih olsun diye de bu tarihin bayram olarak ilan edilmesi de muhtemel bir durumdur. Sonuç olarak Hristiyan alemi 24 ü 25 e bağlayan akşam Noel ayini ve kutlaması yaparlar 25 i de bayram sabahıdır.

Bu bilgiler doğrultusunda anlıyoruz ki Yılbaşı hepimizin kutladı yılbaşı. Noel ise bir hafta öncesinde kutlanılan Mesih İsa’nın Doğumudur. 

 

Saygılarımla

Turgay Papakçı

 

Özet
:
Noel Hristiyanlık tarihinin 24 ü 25 bağlayan gece kutlanır 25 de Noel bayram günüdür. Gerçekten de Mesih İsa o tarihte mi doğdu? Bu teologlar tarafından halen tartışılır, çünkü Mesih İsa doğduğunda Çobanlar dağda koyun otlatıyorlarmış, yani muhtemel bir bahar havası.
X