Hayata Dair

Kadına Şiddete Karşı Önerilerim - 1

Resim

Kadına Şiddete Karşı Önerilerim - 1


 

Maalesef zihniyet genel olarak resimdeki gibi

Önerim her zaman önce insan-ı kâmil düzeyine erişebilmeyi hedeflemektir. Dar kafa cahil insan eğitim şart demekle olmuyor, nice eğitimli hatta ünlülerden de gördük şiddet haberlerini. Kadının kadına yaptığı zulmü erkekler yapmaz erkelerin yaptığı sadece şiddet, önce ele almamız gereken kadının kadına yaptığı zulmü ele almalıyız, ayıplayan kadınlar tüüüü, töbe töbe, elalem neder, yapma kızım ayıptır vb vs diye söyleyen öğreten kadınları eğitmek gerek. Çünkü bu türlerin erkeklere verdiği gaz yüklediği saldırganlık modu, karşılaşılabilen en tehlikeli durumlardan biri bunun da önüne geçmek gerek.

Gelenek göreneklerimiz törelerimiz adetlerimiz ananelerimiz diye saydırılan safsataların feodal kışkırtmacıların; ben yaşayamıyorum yapamıyorum onlarda yaşamasın kafasında öteye geçmeyen ve bu zırvalıklara sığınan zırhlar olmaktan öteye geçmiyor. Batsın sizin törenizde geleneklerinizde.

Tabuları yıkılması, cinsel eğitim (bu sex yapmayı öğretmek anlamına gelmiyor), iletişim eğitimi (dinleyip anlama ve konuşabilme) ve önce insan bilincini öğretmek gerek ( önce kadın yada erkek değil, önce insan)

Feodal, fakir kadın zengin erkek onlarda sakallı vb maço tipler olarak izletilen dizi sinemalardan uzak durarak, ilk adımlarımızı atabiliriz.

Erkek çocuklara aslan oğlum afferim, kızlara da neredesin sen bakim, yapma kızım ayıptır, elalem neder denildikçe…

Maço tiplemelerin, soytarıların sultan olduğu, akılsız ama güzel, aptal ama sakallı yakışıklı ve lüks arabalı, diye özendirilen izletilen, saçma sapan salak dizileri ve sinemalar izlendiği sürece bu ve benzerleri son bulmadığı sürece maalesef daha çok şiddet haberleriyle karşılaşırız.

Aslında çok basit, Kadınları dinleyebilsek, aldıkları kararları kabul edebilsek, incitmeden üzmeden mutlu ederek yaşam sürebilsek ve bunları etrafımıza gülmek esnemek gibi bulaştırabilsek çok daha iyi olacak.

 

Saygılarımla

 

Turgay Papakçı

 

Özet
:
Dar kafa cahil insan eğitim şart demekle olmuyor, nice eğitimli hatta ünlülerden de gördük şiddet haberlerini. Kadının kadına yaptığı zulmü erkekler yapmaz erkelerin yaptığı sadece şiddet
X