Hayata Dair

Uzun yollarda yaşadıklarım

Resim

Uzun yollarda yaşadıklarım
 

İş seyahatlerine çıktığımda, herkes gibi mola veriyorum ve her şey orada başlıyor. Dikkat ediyorum, park eden araçları yıkayanların hortumdan akan suyu hiç kesmemesi boşa akan onca suyu önemsememeleri, işletmecilerinde bu duruma kayıtsız kalması, nereye kadar bu böyle olacak. Şu israf durumuna bir önlem alınmalı ki bunu tek diyen ben değilimdir diye düşünüyorum.

Birde araç sollama kuralını hiçe sayan kamyon ve tır şoförleri var ki akla zarar. Konu çok basit aslında, sol taraf boştur gelen araç yoktur ve sen sollama yapar sollarsın, sağdaki aracı geçtikten sonra tekrar sağa geçersin, sol yol genellikle boş kalır. Sol yol sürekli seyir halindeyken olacağın yol olmamalı ve sol boş değilse gelen araç varsa sollamamalısın, bu da kazaya hatta ölümcül kazaya sebebidir. Bunu bilmeyen mi var, yok ama uygulayan var mı o da yok.

Sollama kısmında birde çok yaklaşıp sellektör yaparak gelenler var, uzunları yakan yavşakları söylemiyorum bile, bunu marifet zannediyorlar, verdikleri rahatsızlığın haddi hesabı bile yok, hele birde yanlarında iki üç kişi varsa yaptığı yanlışlığı destekleyen, işte o zaman daha da fena gaza geliyorlar ve geç yol verdiğin için kornaya basarak gidip el hareketleri yapıp tip tip bakıyorlar. Trafik barbarları kaza sebebi insanlar.  Kültürsüz cahil insanlar yola çıkmamalı bi şekilde kanunen engellenmeli bunun eğitim tahsille ilgisi yok, sanırım yılda bir psikoanaliz güncel değerlendirme yapılmalı psikologlar tarafından kontrol edilmeli ve onaylanmayanların ehliyetine el konulmalı trafiğe çıkmamalı, yine söylüyorum ilkokul veya üniversiteli olmakla bunun ilgisi yok, kişilik problemi bu durum direksiyona geçen bazı insanlara bi haller oluyor.

Ki sollama konusunda en uygun medeni olan kısmı arkasından gidersin seni fark eder sağa geçer yol veriri sende yoluna devam edersin. İkinci bir medeni yaklaşım ise sola sinyal vererek arkasından gidersin otoyolda ve böylelikle kimseyi rahatsız etmeden yol alır yolunda gidersin. Bu kadar basit, niye zorlaştırıyorsunuz.

 

Sözün özü TRAFİK CANAVARI OLMAYIN, ve tesis işletmecileri su israfına ne olur dikkat edin.

 

Turgay Papakçı

 

 

Özet
:
Sollama kısmında birde çok yaklaşıp sellektör yaparak gelenler var, uzunları yakan yavşakları söylemiyorum bile, bunu marifet zannediyorlar, verdikleri rahatsızlığın haddi hesabı bile yok
X