Hayata Dair

Değişmeyen iki meslek

Resim

Değişmeyen iki meslek
 

Dünya dünya olalı değişmeyen ve değişmeyecek olan iki meslek var, hırsızlık ve Orospuluk.


Hayatımıza nasıl karar veriyoruz? Kim bizi şekillendiriyor? Biz kime göre yaşıyoruz? Bizim hayatımızı kim belirliyor yada biz hayatımızı kime göre neye göre belirliyoruz, aslında böyle soruların sonu yok ucu bucağı yok, bu tarz sorular o kadar fazla ki en sonunda beynimiz eror verip devreler yanıyor. Hani benim hunim direksiyonum nerde daat datdaaatt dadi dadiii diyebilir beyaz önlük de giyebiliriz şaka şaka o kadarda değil.


Konu aslında çok basit. Kime göre neye göre yaşamak değil olmamalı da. Şöyle ki her insanın aslında üç beni vardır bence, bilmiyorum belki bu psikolojide de açıklanabilir kapsamı ve terminolojisi de vardır, fakat  Tasavvufta da; bir ben var bende benden içeru diyen Yunus misali... üç ben var aslında bende. Şimdiki yaşadığım ben, etrafımdakilerin görmek istediği ve onlara gösterdiğim bir ben ve aslında kendi içimde yaşamak istediğim bir ben var bende. Bu üç ben le yaşıyorum, bu üç benle hareket ediyorum. Bu üç ben birbiriyle uyumlu olduğunda müthiş hikmetli erdemli çağdaş aydın bilge vb vs. tanımlanabilecek insan kişiliklerinde profiller ortaya çıkıyor. Aksi durumda karışık olunca da biri diğerlerinden az veya fazla olunca da tehlikeli psikopat sıradan amaçsız günübirlik yaşayan profiller çıkıyor ortaya.


Her ne kadar üç benle yaşıyorsam ben beni, benim yaşamımı da ben belirlemeliyim, geleceğimi hedefimi amacımı planlarımı, yapmak istediklerimi bunlar benim kararımla olmalı, beni görmek isteyenlerin görmek istedikleri değil, eğer halen gelecek için hedeflerim amaçlarım yoksa artık şimdiden başlamak lazım belki geç kalmadım, belki değil geç kalmadım şimdi ayağa kalkıp silkelenmek kendim içim kendim kararlar almak zamanı olsun. Günü birlik yaşantılarda ne yazık ki kaoslar sorunlar sıkıntılar bitmiyor, ancak belirsiz yaşamda da kalmamak lazım.


Yaşantımızı iyi belirlememiz gerektirdiği gibi bunu da iyi korumamız gerekir. Çünkü yaşantımızı hedeflerimiz hayallerimiz çalabilecek insanlar var, bu hırsızlara karşı önlemimizi her zaman almak gerekir. Dünya dünya olalı aslında iki meslek hiç değişmedi ve asla da son bulmadı bulmayacakta. Hırsızlık ve Orospuluk, Hanımefendiler terbiyemi bağışlasınlar kelimenin manasındaki cümlem şudur; bedenini sex işçiliğinde kullanan kadınlar için değil tabir ettiğim orospuluk; yukarda belirtiğim gibi üç beni birbirine karışmış kaosu ve karakter kimlik oluşmazlığı içinde ki yetişkin insanlar için söylüyorum, ki bunun kadını erkeği yok.  Buradan yola çıkarak, hayatıma kendim karar verdiğim, üç beni kendimde bütünleştirip yaşayacağım gibi, bunu da şu şekilde koruyacağım:

Orospu ruhlu insanların hayatımı çalmasına izin vermeyeceğim. 


Böylelikle bu iki meslekten uzakta yaşayarak daha esenlikte olunabilir. 

 

Saygılarımla

Turgay Papakçı

 

 

Özet
:
Dünya dünya olalı değişmeyen ve değişmeyecek olan iki meslek var, hırsızlık ve Orospuluk.
X