Hayata Dair

Küçük işlerde başarılı olmak

Resim

Küçük işlerde başarılı olmak

Küçük işlerde başarılı olamayanlar büyük işlerde olmazlar gerçeği var hayatımızda.  Odaklanmamıza engel olan bir çok etken var hayatımızda. Bunlarda biride şu an zaman harcadığımız internet materyalleri. Odaklanmamıza engel olan insanları ve etkenleri az da olsa kendimden uzaklaştırdığım da her şeyin daha da iyiye gittiğini, amaca doğru yöneldiğini görmeye başlıyorum.

Başarmama engel olan iki büyük sorun var.     
        1 Tamamlanamayan işler
        2 Zamanında yapmak isteyip de yapmadığım işler

Karşılaştığım anların ve benden alınanlarla bana katılanları karşılaştırdığımda, gereksiz insanlara gereğinden çok değer verip zaman harcadığımı fark ettim. İşlerimi tamamlamak elimdeki olanakları en iyi şekilde değerlendirmeye karar verdim ve bir işi bitirmeden diğerine başlamamaya karar verdim.  Böylelikle ilk hamle elimdeki işi bitirmek ve yarım kalan her işi tamamlamak oldu.

Sonrasındaysa yapmak isteyip de yapmadığım yada o bu şu bahaneyle yapamadıklarımı öncelik ve önem sırasına göre ele aldım. Onları da bana sağlayacağı fayda konusuna göre öncelikli olarak ele alıp yapacağım. Böylelikle o küçük işlerde başarılı olup büyük işlerde hedeflerime odaklanıp amaçlarıma ulaşıcam.
Ben bunları kendim için yazdım kendime söylüyorum, okuduğunda sende kendin için faydalı bulmanı umuyorum.
 
Saygılarımla
Turgay Papakçı

 

Özet
:
Odaklanmamıza engel olan insanları ve etkenleri az da olsa kendimden uzaklaştırdığım da her şeyin daha da iyiye gittiğini, amaca doğru yöneldiğini görmeye başlıyorum.
X