Hayata Dair

Pessah ve Paskalya Bayramı

Resim

Dostlar bugün Musevi dostlarımızın Pesah (Fısıh) Bayramı. Musanın kızıldenizi yarıp geçtiği an ve sonrasının kutlanması olarak da bilinir. Pesah bayramı 7 gün sürer. Diğer adıda Mayasız Ekmek Bayramı.

Yarın ise Paskalya Bayramı, Mesih İsanın çarmıha gerilip cuma günü öldürülmesi üçüncü gün pazar dirilmesidir. Geleneksel olarak çörekler ve boyanmış haşlanmış yumurta ikram edilir. Yumurtanın yarattığı anlam ise benliğin kabuğunu kırıp yürekteki hazineye ulaşmaktır, sevgi şefkat hoşgörü merhamet iyilik gibi kavramları yaşamak için.

Gelin görünki 3 semavi dinin de kutsal saydığı aydayız istisna denk gelir böylesi takvim. Huzur esenlik ve berekete vesile olsun.

Pesah baytamında Pesah Sameah denir veya Hag Pessah Sameah diyerek bayramlaşılır.

Paskalya bayramında Hristiyanlar kendi aralarında pazar sabahı Mesih Dirildi der, karşısındakide Evet gerçekten dirildi der, kutlama selamlaşması böyle başlar. O zaman gönüllerde sevgi şefkat hoşgörü merhamet iyilik dirilsin. Tüm bayramlar kutlu olsun.

#pessah #pessahsameah #fısıh #fısıhbayramı #easter #happyeaster #paskalyaçöreği #paskalyabayramı #boyalıyumurta #semavidinler #ramazanayı #hoşgörü #sevgi #şefkat #iyilik #bayram #iyibayramlar

 

Özet
:
Dostlar bugün Musevi dostlarımızın Pesah (Fısıh) Bayramı. Musanın kızıldenizi yarıp geçtiği an ve sonrasının kutlanması olarak da bilinir. Pesah bayramı 7 gün sürer. Diğer adıda Mayasız Ekmek Bayramı. Yarın ise Paskalya Bayramı, Mesih İsanın çarmıha gerilip cuma günü öldürülmesi üçüncü gün pazar dirilmesidir.
X