Hayata Dair

Samsunda yapılan saygısızlık ve provokasyon

Resim

Samsunda Ulu Önder Atatürk’ün heykeline yapılan saldırıda dikkatimi çeken bazı konular oldu.

Samsun da olan provokasyonun tesadüfen değil özellikle Samsun olması

Bu eylemi gerçekleştirenlerin uyuşturucu satmak ve kullanmaktan sabıkalı müptezeller olması Hukukçular araştırdıklarında görecekleridir saldırganların suç kayıtlarını ama ben kısaca edindiğim kadarını sizlerle paylaşayım:
Uyuşturucu kullanmadan 11,

Uyuşturucu ticaretinden 2,

Kasten yaralamadan 9, T

Taksirle yaralamadan 3,

Alkollü araç kullanmaktan 2. Yıl ceza almışlar. Dışardalar birde tövbe edip ki burası manidar menzil grubuna dahil olmuşlar. Zaten uyuşturucu kullanmaktan beyin hücreleri ölen müptezellerin beyinleri iyice yıkanmış anlayacağınız.

Bu sırada ne oldu gündem Samsun da ki iki müptezelin provokasyonuyla meşgulken, sosyal medya bunula doluyken, Milliyetçilik naraları atan siyasilerden hiç ses çıkmazken, siyasi arenada da farklı gündemler vardı.

Mecliste günden geçmiş dönem başkanlığında İBB den yüksek rakamlarda burs alan bir millet vekilinin meclisteki duruşu durumu savunmaya çalışan argüman üretmeye çalışan atanmış hükümet personeli ile seçilmiş milletvekillerinin savunmadan çok saldırısı. Gün yüzüne çıkan yolsuzluklara bir yenisinin eklenmesi.

Halen İmamoğlu balık yedi, öteki de amam haram yemedi tartışması.

İran’ın gaz kesmesi ile Rusya’nın İran’la olan yakın ilişki ve Rusya’nın Çin ile olan yakın ilişkisini bilmeyen yoktur. İran gaz kesti ne hikmetse Çin Türkiye ile ticari ilişkilerimizi ilerletiyoruz dedi, bu şu anlama geliyor bence Rusya’dan yana olmazsanız bugün gazınızı keseriz yarın ticaretinizi keseriz. Çin Rusya ve İran bize ambargo uygularsa ne olur? Bunu düşünmek lazım öte taraftan Ukrayna’dan yana mı rol alınacak bu krizde, tarafsız olmakta ayrı bir kayıp mı kazanç mı stratejik plan ne olabilir, var mı?

 

Samsun’da Atatürk’ün heykelini yıkmaya çalışan müptezellerde Edirne’de Adalet simgesini yakmaya çalışanlarda aynı ellerin maşası piyonu, esas arkadaki o elleri bulmak lazım ki bunlar başka maşalar piyonlar tutmasınlar.

Ancak yanıltılamayan ve anlaşılamayan tek bir gerçek var, o da milli değere sahip olan Türk Milleti, Asil Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Atasına saygısızlığa müsaade etmez ama bu oyuna da gelmez, orantısız zeka ile duruş sergiler.

 

Saygılarımla

Turgay Papakçı

 

Özet
:
Samsunda Ulu Önder Atatürk’ün heykeline yapılan saldırıda dikkatimi çeken bazı konular oldu. Samsun da olan provokasyonun tesadüfmü yoksa özellikle Samsun olması. Bu eylemi gerçekleştirenlerin uyuşturucu satmak ve kullanmaktan sabıkalı müptezeller olması Hukukçular araştırdıklarında göreceklerdir, saldırganların suç kayıtlarını..
X