Hayata Dair

Sevgililer günü

Resim

Sevgililer günü - St. Valentine's Day

Radikal Hristiyanlığın ve engizisyon mahkemelerinin zirve yaptığı dönemlerde sevişen sex yapan gençleri koruduğu için 14 şubatta öldürülen sonrada aziz ilan edilen PEDER'i anma günü olarak başlamıştır. Sonrasında anma günü St. Valentine's Day olarak tanımlanır "Valentine" latince köklü aşka dair hoşlanılan anlamına da gelmektedir "St. Aziz anlamına gelen kısaltmadır, bu nedenle kutsal sevgili, kutsal aşk yada aşkın kutsal günü gibi anlamlarda içermektedir." Amerikalı biri olan Esther ( Esther kadın ismidir) hoşlandığı erkeğe kart gönderir sevgilim olurmusun? diye, ama kart sahibine ve amacına ulaşmaz, zamanla bunu 14 şubatta çok sayıda kart yaptırarak dağıtmaya başlar ve o da sevgililer gününün kapitalizm günü olmasına sebep olur. Bütün mesele bu. Günümüzde de ekonomiyi canlandıran iyi bir tarih olmuştur. Ancak ilk hediye alma olayı kadınlarda başlarken şimdi erkelerin kadına zorunlu hediye alma günü haline gelmiştir.

Önce kendinizi sevmekten başlayın, kendinizi sevmiyorsanız kimseyi sevemezsiniz, bu konuda eksiklik sorun yaşıyorsanız eğer profesyonellerden destek almalısınız.

Aşkı sevgiyi bir güne mal eden zihniyetleri izlemeye devam ediyorum. Şaşkınlık hayret ve ibretle dilerim dehşete düşmem, zira böyle günde endişem şiddet haberlerinin olması, ret edilen psikopatların yada ayrılıpda anlamsız davrananların dengesizliğinde vahim sonuçlar çıkmaz umarım.

Sevgilisi olmayanların da kedi köpek bilgisayar takım yada kutsal manevi değerleri paylaşması da ayrıca anlamsız ve alenen ben yalnızım demekten başka bir şey değil, bunu da yapmayın lütfen.

Sevgisiz geçen aşksız geçen günleri ömürden saymayanlardanım.

Sizlere sevgi dolu günler olması dileğiyle.

Turgay Papakçı

#sevgililergünü #14şubat #valentinedays

Özet
:
Radikal Hristiyanlığın ve engizisyon mahkemelerinin zirve yaptığı dönemlerde sevişen sex yapan gençleri koruduğu için 14 şubatta öldürülen sonrada aziz ilan edilen PEDER'i anma günü olarak başlamıştır. Sonrasında anma günü St. Valentine's Day olarak tanımlanır "Valentine" latince köklü aşka dair hoşlanılan anlamına da gelmektedir "St. Aziz anlamına gelen kısaltmadır, bu nedenle kutsal sevgili, kutsal aşk yada aşkın kutsal günü gibi anlamlarda içermektedir.
X