Hayata Dair

Ukraynalılar ve suriyeliler arasındaki fark

Resim

Ukrayna suriye karşılaştırmasını bende kendimce değerlendirdim ilginç tespitlerimde oldu.

Gelişmemiş insanlar her şeyi para ve gösterişle yaşayanlar zeki akıllı olmadığı toplumlar savaş ve kaos da ilk işleri kaçmak oluyor. Hain duygularla dolu olan insanlar mücadeleci değildir, yağmacı sığınmacı aciz görünümlü şark kurnazlığı içinde olup, gittiği her yere zarar verebilen insanlardır. Bu tamda suriye ve afgan ve benzeri diğer mülteciler için söylenebilecek en net tanım.

Ukrayna’da ise değil erkekler kadınlar bile silahlanıp ülkesini savunmaya geçiyorlar. Ve üstelik en cahili ön lisans lise mezunu bile diyemiyoruz kendini geliştiren toplumlarda zeki olmakla kalmıyor milli duygularla da hareket ediyorlar. Biri cahil ve bencil diğeri ise eğitimli gelişmiş zeki ve milli duygulara sahip.

 

Bu nedenle ben özgürlük hakkımı kullandığımda Ukraynalılara saygı duyarken Suriyeli ve diğer mültecilere hiç de saygı duymuyorum, üstelik eşlerini çocuklarını suriyede bırakıp gelip kaçanlara, hiç saygı duymuyorum. Tiplerine baksan benden güçlü görünüyorlar ama tavukta ki cesaret yok bunlarda, çünkü milli şuur ahlak yok bu yağmacı mültecilerde.

 

Savaşın 11 gününde sadece çocuklu kadınlar ve çocukların Ukraynanın doğusundan batısına ve batı komşu ülkelerine geçmeleri kabul edilebilir iken, Avrupa’nın çeşitli yerlerinden de Ukrayna’ya geri dönen erkeleri hatta kadınların varlığını bilmekte ayrıca takdir ettiğim davranış. Yaşlı bir adamla yolda röportaj yapıyorlar ve o Ukraynalı yaşlı adam şunu diyor, Ülkemin bana bir kere ihtiyacı oldu o da bugün , şimdi ülkemi yanında ülkem için olmayacaksam ne zaman olacağım, ülkemi savunmaya gidiyorum dedi. Genç ve embesil bencil yağmacı korkak ahlaksız olarak gelen Suriyeli afgan ırak vb ülkelerin insanlarına ders olsun bu sözler.

Ukrayna’dan kaçan Ukraynalılar haberi görmüyorsunuz mecburi tahliye haberleri görüyorsunuz bu da en büyük fark. Ellerine silah alıp ülkesini savunmaya gecen kadınları söylemiyorum bile.

Kendimce  durum değerlendirmem. Elbetteki savaşa hayır barışcıl bir dünya barış dolu yaşam dileğim.

 

 

Saygılarımla

 

Turgay Papakçı

 

Özet
:
Gelişmemiş insanlar her şeyi para ve gösterişle yaşayanlar zeki akıllı olmadığı toplumlar savaş ve kaos da ilk işleri kaçmak oluyor. Hain duygularla dolu olan insanlar mücadeleci değildir, yağmacı sığınmacı aciz görünümlü şark kurnazlığı içinde olup, gittiği her yere zarar verebilen insanlardır.
X