Hayata Dair

Affetmek üzerine öğreti

Resim

Affetmek üzerine öğreti

Öğretmen çocuklara yarın bir poşet ve 5 kilogram patatesle gelin demişti. Ertesi gün bu istenilenlere hiçbir anlam veremeyen öğrenciler poşet ve 5 kilo patatesle geldiler.  Öğretmenleri onlara; her patatese, bugüne kadar affedemediğiniz ve nefret ettiğiniz insanların isimlerini yazmalarını söyler ve bunu poşeti bir hafta boyunca her gittikleri yerde oyunda park da salonda okulda evde her yerde hep yanlarında taşımaları gerektiğini belirttir.


Öğrencilerde her patatese kimden nefret ediyorlarsa, kime kin gütmüşlerse onların isimlerini yazmışlar.   Bir hafta daha olmadan, üçüncü günde başlar şikayetler; bu patatesler her geçen gün daha da ağırlaşıyor, çok ağır ve herkes bize tuhaf bakıyor, bu ağırlığı taşımak zorunda mıyız?  diye söylenip şikayet etmeye başlarlar.

Öğretmenleri de onlara siz zaten hep bu ağırlığı taşıyorsunuz her zaman  her durumda hep yanınızda. Bu nedenle hep ağırlıklarla yaşıyorsunuz?

Bu ağırlıklardan kurtulmak için affetmeli bağışlamalısınız bu sizin kendinize yaptığınız iyilik olacak ve bu şekilde üzerinizdeki yük ağırlık kalmayacak.  

Sevgiyle yaklaşılması belki gerekmeyebilir, ancak; affetmek her zaman kişinin önce kendisini özgür kılar ve bu patates örneğinde olduğu gibi anlamsızca yükleri taşımaktan kurtulmak gerekir, bu nedenle yaşam serüveninde gereksiz yorgunluklardan kurtulmuş olursunuz.

Bunu yaparken de sizin yükünüzü hafifletenleri atmayın, kollarınızı, size kol kanat olanları atmamaya dikkat edin sonrasında tutunamayabilirsiniz hayata…

 

NOT: yukarda yazdıklarım, bana ait değildir, radyo dinlerken (hangi radyo kanalı ve konuşmacının kim olduğunu hatırlamıyorum) ona aittir.  o muhteşem dinletiyi olabildiğince yazmaya çalıştım, radyoda seslendiren anlatan kadar mükemmel olmadığının farkındayım, anlayış ve affınıza sığınarak özür diliyorum.

Affedin hayatınızda kim ne varsa anıları insanları nesneleri herşeyi, kırın zincirleri affederek, yaşayın özgürlüğü, yükünüz hafifleyecek.

Saygılarımla 

Turgay Papakçı

 

 

Özet
:
Affedin hayatınızda kim ne varsa anıları insanları nesneleri herşeyi, kırın zincirleri affederek, yaşayın özgürlüğü, yükünüz hafifleyecek.
X