Hayata Dair

Çok biliyorsun

Resim

Çok biliyorsun...

Etrafımızda o kadar çok ahkam kesen tipler var ki, bazen onlara baktığımda bi dünyaa küfrediyorum ama bazende düşünüyorum laaannn bende mi böyleyim diye... Eğer öyleyse hemen toparlanmak gerek hemen kenedime gelmem gerek.  Ama bildiğimiz konularda da konuşmadan edememek gibi bi yönümüz var işte, maalesef.

Öğrendiğim bişi var, bildiklerini anlatabilmeyide bilirsen hiiiç sorun kalmaz. süslü çok kalabalık cümleler kurdunmu emin ol anlaşılmıyorsun. hele hele bizim gibi görsel zeka ağırlıklı toplum, senin nedediğini anlamak için kafada yormaz, iyisimi sade ve net anlaşılabilir konuş, bu zor değil.

Birde şöyle bir durum var,  kongrelerede seminerlerede konuşmacıların çoğunun kürsü eğitimi hitabet bilgisi yok. bildiklerini bildirebilmen için bunun yönteminide öğrenmelisin. Ders anlatır gibi olmamalı. ses tonnu vurgulaması vucüt dili,  insanların ilgisini çekebilmek bunlar çok önemli. sıkılmadan ve bitsede gitsek demeneden dinleyip anlattıklarınızı anlayıp not almalarını istiyorsanız, bu eğitime girmeniz şart der tavsiyede ederim. o zaman bildiklerinizi daha iyi bildirirsiniz.

Çok biliyoruz ama, ya bildiklerimizi bildirmeyi bilmiyoruz....   yada bildiğimizi zannederken aslında hiç bişi bilmiyoruz.


Turgay Papakçı

 

Özet
:
Etrafımızda o kadar çok ahkam kesen tipler var ki, bazen onlara baktığımda bi dünyaa küfrediyorum ama bazende düşünüyorum laaannn bende mi böyleyim diye...
X